projektiranje specijalnih uređaja i transportnih sustava

Copyright © AR-tech d.o.o.

Sva prava pridržana.

EN HR

Koristimo najnapredniju tehnologiju u svrhu poboljšanja našeg posla.

Tvrtka AR-tech d.o.o. registrirana je 16.11.1999. godine kod Okružnog privrednog suda u Zagrebu. Međutim, pod tim novim imenom nastavlja tradiciju svojih tvrtki prethodnica, održavajući kontinuitet djelovanja na svojem području, djelovanja koje svoje začetka ima još u ranim 80-tim godinama prošloga stoljeća.


„Rukovodstvo tvrtke čine glavni projektanti, ujedno i direktori tvrtke, Boris Angelov i Marijan Rajter. U tvrtki je 10 stalno zaposlenih, i to: 4 diplomirana inženjera,
3 inženjera i 3 tehničara.


Osim zaposlenih, imamo i ugovore o poslovnoj suradnji s nekoliko firmi, koje kontinuirano surađuju s nama i čija struktura zaposlenih je sljedeća: 3 diplomirana inženjera, 1 inženjer i 4 tehničara. Svi zaposleni, kao i suradnici, posjeduju znanja potrebna za rad na računalu i to s programima kao što MS Office i Autodesk AutoCAD, a dio i s Autodesk Inventorom, za projektiranje u 3D.

Uža specijalnost AR tech-ovih stručnjaka je:


Unutrašnji transport (istovar sirovina, transport, skladištenje, pakiranje i otprema) rasutih i uvrećenih materijala i komadne robe.


Projektiranje transportnih sustava i konstruiranje specijalnih transportnih strojeva i uređaja (portalni i poluportalni grebači i homogenizatori, uređaji za utovar vreća u kamione i vagone, uređaji za utovar i/ili istovar brodova, regalni viličari itd.)


Konstruiranje na području općeg strojarstva u različitim granama industrije (elektro peći za proizvodnju čelika, hladnjaci za klinker, uređaji za punjenje spremnika iznad kotlova u termoelektranama, cjevovodi za tekuće i plinovite medije, elektrofilteri, uređaji za pranje plinova, preše itd.), kao i pripadajuća čelična konstrukcija.

Projektiranje skladišta za rasute materijale i komadnu robu.


Projektiranje pneumatskih transporta i otprašivanja,

logistika unutrašnjeg transporta (optimiranje protoka materijala, financijskih i drugih sredstava, informacija, dimenzioniranje sustava i upravljanje, izrada matematičkih modela i simulacijskih studija)


S našim partnerima sustavno sudjelujemo u razvoju konstrukcija pouzdane i uspješne transportne opreme te posjedujemo kvalitetan know-how iz tog područja.


Budući da nismo proizvođači, već se koncentriramo na inženjerski dio posla, u mogućnosti smo poslužiti našim poslovnim partnerima i kao nezavisni konzultanti.